SEMINAR ZA ZAVAROVALNE DETEKTIVE DOSEGEL PRIČAKOVANJA UDELEŽENCEV

CAM00477Slovensko zavarovalno združenje je 20. novembra 2014 organiziralo 2. seminar za zavarovalne detektive. Seminar je bil namenjen predvsem zavarovalnim detektivom, cenilcem, detektivom z licencami ter zavarovalniškim delavcem, ki obravnavajo škodne primere. Vse obravnavane teme seminarja so bile praktično naravnane. Predstavljeni so bili konkretni primeri zavarovalniških goljufij, ki so jih udeleženci z zanimanjem poslušali in o njih razpravljali. Interaktivno konferenco je odlično povezoval Boris Peršak, strokovni delavec za poizvedbe in raziskavo prevar na Generali zavarovalnici, d. d. Na seminarju so strokovne izkušnje z udeleženci delili: Marjan Ferk, komandir Postaje prometne policije Maribor, Jože Škrilec iz podjetja Strokovne in poslovne storitve DWG Analyzer Pro, Matjaž Trontelj, direktor sektorja zavarovalnih primerov v Vzajemni zdravstveni zavarovalnici, d. v. z., mag. Janko Uratnik, sodni izvedenec in sodni cenilec za računalništvo in informatiko, Boris Peršak iz Generali zavarovalnice, d. d. ter detektiva Gregor Oset in Tomislav Šarlah. Vsem predavateljem se ob tej priložnosti zahvaljujemo za sodelovanje in trud, ki so ga namenili pripravi prispevka.

Verjamemo, da je seminar dosegel pričakovanja udeležencev, saj so prvi odzivi nanj zelo pozitivni in spodbudni.