15. seminar zavarovalnih zastopnikov in posrednikov – 2017

banner - 15. seminar

Program seminarja

V torek, 24. 1. 2017 je na GZS potekal že 15. seminar za zavarovalne zastopnike in posrednike. Udeležbe na seminarju je pokazala, da želja po znanju raste, kar je spodbudno. Teme seminarja so bile tako kot vedno zelo raznolike. Anton Globokar je jasno in na praktičnih primerih predstavil direktivo o distribuciji zavarovalnih produktov, ki bo morala biti implementirana v našo zakonodajo do 23. 2. 2018. Erika Repar je spregovorila o zavarovanjih obratovalnih zastojev, predstavnika Wiener Städtische zavarovalnice pa sta predstavila zavarovanja proizvajalčeve odgovornosti. Tea Panza Frece je opredelila večino podjetniških tveganj, Simona Jamnik Čok pa se je opredelila do aktualnih vprašanj s področja zdravstvenih zavarovanj. Čisto na koncu smo spoznali še novosti novega Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma. Dogodek je povezoval mag. Dejan Srše. Predstavitve so dostopne na spodnjih povezavah.

Anton Globokar  – Vpliv IDD na delo zavarovalnih zastopnikov in posrednikov

Erika Repar – Zavarovanje obratovalnih zastojev

Borut Jager in Marko Botica – Proizvajalčeva odgovornost – teorija in praksa

Tea Panza Frece – Določitev podjetniških tveganj