Sporočila za javnost

Nova članica Slovenskega zavarovalnega združenja, GIZ

Število članic Slovenskega zavarovalnega združenja, GIZ, se je s 17. 5. 2016 povečalo. Naša nova članica je postala Skupna pokojninska družba, d. d., s sedežem v Ljubljani, ki dosega pomemben tržni delež na trgu pokojninski zavarovanj v Sloveniji. Je prva tovrstna družba v članstvu združenja, katera je specializirana za izvajanje dodatnega pokojninskega zavarovanja.

Število članic se je od ustanovitve združenja nenehno povečevalo; iz 5 ustanovnih članic leta 1992 se je do danes število povečalo na 21, med katerimi je 17 zavarovalnic, 2 pozavarovalnici ter pokojninska družba in druga družba, ki prav tako prodaja zavarovanja.


Poročilo o solventnosti in finančnem položaju – Odškodninski urad

Poročilo o solventnosti in finančnem položaju-Odškodninski urad


Poročilo o solventnosti in finančnem položaju – Škodni sklad

Poročilo o solventnosti in finančnem položaju-Škodni sklad


Podpis Sporazuma o sodelovanju s hrvaškim zavarovalnim združenjem

Slovensko zavarovalno združenje, GIZ, je 5. aprila 2016 s hrvaškim zavarovalnim združenjem (Hrvatski ured za osiguranje) sklenilo Sporazum o sodelovanju.

S podpisom sporazuma sta obe instituciji določili okvir za nadaljnje uspešno sodelovanje pri doseganju skupnih ciljev, predvsem v zaščiti in spodbujanju interesov svojih članov – (po)zavarovalnic kot tudi celotne zavarovalne industrije, na področju izobraževanja in razvoja zavarovalne stroke ter v skupnem delovanju pri ostalih aktivnostih z namenom izboljšati zavarovalno dejavnost in njen položaj na finančnem trgu in v družbi nasploh.


Obvestilo o strokovnem preizkusu znanja za opravljanje poslov zavarovalnega zastopanja oziroma zavarovalnega posredovanja

Obvestilo o strokovnem preizkusu znanja za opravljanje poslov zavarovalnega zastopanja oziroma posredovanja

Obveščamo vas, da morate skladno z novim Sklepom o pogojih, potrebnih za opravljanje poslov zavarovalnega zastopanja oziroma posredovanja, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS št. 1 dne 8. 1. 2016, preizkus strokovnega znanja za opravljanje poslov zavarovalnega zastopanja oziroma posredovanja (pisni in ustni del) opraviti najkasneje do 31. 8. 2016.
Razpisani izpitni rok je v juniju 2016 (rok za prijavo od 20. 5. 2016 do 8. 6. 2016). V kolikor preizkusa strokovnega znanja za opravljanje poslov zavarovalnega zastopanja oziroma posredovanja ne boste v celoti opravili do 31. 8. 2016, boste morali ponovno pristopiti tako k pisnemu kot tudi k ustnemu delu izpita skladno s spremenjenim programom usposabljanja ter novimi vprašanji za preizkus znanja ter učnimi gradivi.

Prav tako vas obveščamo, da Sklep o pogojih, potrebnih za opravljanje poslov zavarovalnega zastopanja oziroma posredovanja, spreminja zahtevano stopnjo izobrazbe, ki jo morajo imeti kandidati, ki pristopijo k preizkusu znanja. Skladno z navedenim morajo vsi kandidati, ki opravljajo strokovni preizkus znanja za opravljanje poslov zavarovalnega zastopanja oziroma posredovanja pri SZZ po 23. 1. 2016 (pričetek veljave Sklepa), izpolnjevati zahtevani pogoj najmanj srednješolske izobrazbe V. stopnje.

Za dodatne informacije smo vam na razpolago na e-pošti: tanja.kornet@zav-zdruzenje.si ali na telefonski številki: 01/300 93 90.

Lepo pozdravljeni,

mag. Maja Krumberger, l.r.
direktorica SZZ


Komentarji so zaprti.