KAMPANJA SZZ ZA KREPITEV ZAVEDANJA O TVEGANJIH

Vsi se soočamo z njimi in nihče od nas se jim ne more izogniti. Slovensko zavarovalno združenje s kampanjo Tveganja – med športom in življenjem krepi zavedanje o tveganjih.

Negotovi razpleti. Naravni pojavi, ki lahko poškodujejo nas in naše imetje. Nevarnosti. Tveganja. V kampanji Slovenskega zavarovalnega združenja Tveganja – med športom in življenjem o tveganjih spregovorijo športniki. Ogenj, voda, veter, neurja, zemlja … Tekmovanja na visoki ravni so prepletena s tveganji, ki odločajo o športnih uspehih in neuspehih. O zmagah in porazih. O zdravju in poškodbah.

Kampanja sporoča, da nekaterih tveganj ne moremo preprečiti, lahko pa se nanje dobro pripravimo in jih obvladujemo. Tako se lahko izognemo neljubim posledicam, finančni škodi in poškodbam.

Ekstremni motorist razkriva, kaj moraš storiti, ko te v puščavi ujame noč #video

Slovenski ekstremni motorist Simon Marčič je z desetimi nastopi na reliju Dakar postavil mejnik v slovenskem motošportu. Njegova pot do statusa legende Dakarja je dokaz, da je s trdim delom mogoče doseči tudi najbolj ambiciozne cilje. A Dakar je mnogo več kot vztrajnostna preizkušnja. Na tekmovalce nenehno prežijo nepričakovani dogodki, nevarnosti in tveganja: ogenj pod pokrovom motorja, obilno deževje, peklenska vročina in strupeni mraz, nepredvidljiva puščavska brezpotja in celo divje živali. Z vsem tem se srečuje Simon Marčič na več tisoč kilometrov dolgi puščavski preizkušnji.

Kdo je Simon Marčič

Dirkati si je želel od mladih nog, njegov navdih je bil Miran Stanovnik, ki ga je kot otrok občudoval na televiziji. Od prvih krogov na Tomosovem mopedu do tekmovanj v motokrosu in downhill kolesarjenju je bil njegov cilj jasen – tekmovati na reliju Dakar. Leta treningov in nepopustljivosti so ga pripeljala do desetih nastopov na najbolj prepoznavni vztrajnostni dirki na svetu. Pridirkal naziv legende Dakarja, kar je posebne vrste mejnik v slovenskem motošportu. Ambiciozne cilje ima tudi za naprej: dosegati uspehe na puščavskih preizkušnjah in v prihodnje z motorja presedlati v tekmovalni avtomobil.

Več si lahko preberete tukaj.

 

Začela je na vaški veselici, danes je v svetovnem vrhu lokostrelstva #video

Slovenska lokostrelska reprezentantka Žana Pintarič se na največjih svetovnih in evropskih tekmovanjih poleg tekmecev srečuje tudi z naravnimi pojavi, ki lahko tekmovalcem krepko zamešajo štrene. Lokostrelstvo ne namreč izbira vremena, tekme na najvišji ravni potekajo v soncu, dežju, mrazu in vetru. Med vsemi naravnimi silami je veter tisti, ki ga morajo tekmovalci v tarčnem lokolstrelstvu, paradni disciplini tega športa, najpogosteje premagati, da bi bili boljši od konkurentov, razlaga Žana Pintarič, ki se spominja tudi svojih začetkov in razloži, zakaj pri streljanju niso najpomembnejše mišice rok, kot bi morda mislili. 

Kdo je Žana Pintarič

Športni začetki 19-letne lokostrelke Žane Pintarič segajo dobro desetletje nazaj, ko se je prvič srečala z lokom. Bilo je na vaški veselici na počitnicah pri starih starših, kjer je imel lokostrelski klub stojnico za streljanje na srečo. »Bilo mi je zanimivo. Dedku sem tečnarila, naj mi naredi lok, saj hočem streljati. Najbolj me je pritegnilo, da mi je uspelo zadeti. Videla sem, da lahko streljam dalje in zadenem še malo več,« se spominja.

Več si lahko preberete tukaj.